torsdag 24. september 2009

EPLEKAKE



Form: 1 ½ liter
125 g margarin
1 ½ dl sukker
2 egg
2 ½ dl (150 g) hvetemel
½ ts bakepulver
2 ss fløte, rømme eller melk
500 g epler
sukker og kanel

Smelt margarinen, la det kjølne litt og rør det med sukkeret.
Tilsett ett egg av gangen.
Bland bakepulveret i melet, og rør ned dette ned vekselsvis med fløten.
Ha røren i smurt og strødd form.
Skrell eplene og skjær dem i båter. Stikk dem ned i røren.
Strø over sukker og kanel.
Stek ved 200 grader i ca 30 minutter.
Pisket krem eller is til er mums!

RULLEKAKE












3 egg
1 ½ dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl syltetøy

Legg ett bakepapir i langpannen.
Pisk egg og sukker.
Rør ned melet blandet medbakepulver.
Ha røren oppå bakepapiret i formen.
Stek kaken i midten av ovnen i 250 grader i ca 5 minutter.
Strø litt sukker over den ferdige kaken og snu den over på et stykke matpapir.
Dra av bakepapiret som kaken er stekt på.
Smør syltetøy i et tynt lag over hele den varme kake og rull den sammen.
Godt også å blande syltetøyet med litt pisket krem og noen friske bær i tillegg!