torsdag 24. september 2009

EPLEKAKE



Form: 1 ½ liter
125 g margarin
1 ½ dl sukker
2 egg
2 ½ dl (150 g) hvetemel
½ ts bakepulver
2 ss fløte, rømme eller melk
500 g epler
sukker og kanel

Smelt margarinen, la det kjølne litt og rør det med sukkeret.
Tilsett ett egg av gangen.
Bland bakepulveret i melet, og rør ned dette ned vekselsvis med fløten.
Ha røren i smurt og strødd form.
Skrell eplene og skjær dem i båter. Stikk dem ned i røren.
Strø over sukker og kanel.
Stek ved 200 grader i ca 30 minutter.
Pisket krem eller is til er mums!

3 kommentarer:

Lise Mette sa...

Nam! Eplekake er det alt for lenge siden jeg har spist...

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

det jeg var ute etter, takk