onsdag 2. mars 2011

SEMLOR

50 g gjær
150 g smør
5 dl melk
1 ts salt
1 dl sukker
1 ts kardemomme
1 egg
14-15 dl hvetemel
Fyll:
200 g mandelmasse
pisket krem
melis

Smelt smøret, og hell i melken. Varm til 37 grader. Smuldre gjær i en bakebolle og hell over melken. Bland i egg og sukker, kardemomme og salt. Bland i mel.
La heve i ca 30 min.
Rull boller og la heve i ca 30 min til. Pensle med vispet egg. Stek i 225 grader i 8-12 min avhengig av hvor store boller du har laget.

Riv mandelmassen. Skjær av et lokk på bollen og skrap ut innmaten. Bland innmaten med mandelmassen. Legg dette tilbake i bollen, en klatt krem, legg på lokket og sikt melis på toppen.

Smaker best severt i en dyp tallerken med varm melk!

1 kommentar:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.