lørdag 24. mars 2012

Tjukkmjølkspanacotta


Tjukkmjølkspanacotta

Panna cotta betyr ”kokt fløte” på italiensk, i denne desserten får tjukkmjølka italienske impulser. Magnus Häggblom laget oppskrifta da han jobbet som kjøkkensjef på Vertshuset Røros.

Jeg liker litt store porsjoner og har forandret litt på oppskriften.
Originaloppskrift og fremgangsmåte  lenger ned på siden.

4-6 porsjoner
1/3 l fløte
1/3 l tjukkmjølk (bruk den tomme fløtekartongen som mål)
1 1/2 dl sukker
1/2 vaniljestang
5 gelatinplater

Originaloppskrift:
8 porsjoner
2,5 dl fløte
2,5 dl Økologisk Tjukkmjølk fra Røros
80 gram sukker
½ vaniljestang
3 gelatinplater
Friske bær eller bærsaus

Legg gelatinplatene i bløt til de er mjuke. Kok opp fløten, sukkeret og vaniljestanga. Unngå å røre i kjelen for da kan væska brenne seg. Sett kjelen til side etter oppkok og kjøl av. Tilsett gelatinplatene og deretter tjukkmjølka. Sil blandinga, hell den i porsjonsformer eller glass og avkjøl. Servér pannacottaen med friske bær eller bærsaus etter fritt valg!

1 kommentar:

M sa...

Hei igjen! Denne bloggen er også lagt ut på Bloggedamer40+, god påske, klem,M