Denne oppskriften har jeg hatt med meg på
flyttlasset fra Sverige, og den hadde da navnet
norskt fullkornsbrød. Ikke vet jeg om denne er
spesielt norsk, men god og lettvint er den!
17 dl (1 kg) hvetemel
7,5 dl (500 g) knust hvete
4,2 dl (250 g) sammalt hvete
2 ts salt
1 liter lettmelk + 1 dl vann
50 g gjær
Bland alt mel, knust hvete og salt i en bolle.
Varm melk og vann til 37 grader, løs gjæren i dette, og hell over melet.
Rør om.
Denne løse deig helles i to smurte og melstrødde 2-liters former.
Legg et kjøkkenhåndkle over og la de stå og heve i 45 – 60 minutter.
Stek ca 1 time i 225 grader.
Varm melk og vann til 37 grader, løs gjæren i dette, og hell over melet.
Rør om.
Denne løse deig helles i to smurte og melstrødde 2-liters former.
Legg et kjøkkenhåndkle over og la de stå og heve i 45 – 60 minutter.
Stek ca 1 time i 225 grader.
4 kommentarer:
Så koselig at du har matblogg også!
Jeg linker deg til min...
Jeg har også laget bloggen mest til mine barn, sånn som du.
Nå skal jeg se videre på alt det gode du har laget.
Klem Gry
Tror jammen at jeg skal ta den brødoppskriften. Litt lei av posene nå :) God helg. Takk for at du var med i trekningen min og vinneren er..... God helg. H.
Det staves norsk, ikke norskt :)
Nå har det seg slik at jeg bevisst skriver på svorsk........fordi det er det jeg er :)
Legg inn en kommentar