fredag 4. juli 2008

NASI GORENG




3-4 dl langkornet ris
2 kylling fileter eller 300 g svinefilet
3-4 ss olivenolje
3 hvitløkbåter
1-2 ts karri
300 g finsnittet hodekål
1 finsnittet grønn paprika
1 purreløk i terninger
1 hakket chilipepper
2 ss kinesisk soyasaus
150 g rensede reker
3 egg
salt
pepper
smør til steking


Kok ris som angitt på pakken.
Del kjøtt i strimler og brun lett i smør. Bruk en jerngryte eller høy stekepanne.
Tilsett grønnsakene, finsnittet hvitløk og karri.
Tilsett soyasausen og la det surre i ca 5 minutter.
Til slutt tilsettes reker og ris.
Pisk eggene. Tilsett salt og pepper. Smelt margarin i en stor stekepanne og hell i eggeblandingen. Bruk svak varme. La den stivne, rull sammen og skjær den i tynne strimler.
Server retten på tallerken med eggestrimlene som pynt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kunne gjerne vært litt mer detaljert.

Anonym sa...

Hei!

Jøss, bloggen din er en fin oppdagelse! At jeg ikke har sett den før. Nasi Goreng er en av mine gode barndomsminner - mamma og pappa tok tradisjonen med seg hjem fra 4 år i Nederland, hvor det "indo-kinesiske" kjøkkenet nesten har blitt som nasjonalkjøkken å regne (takket være innflytelsen fra kolonitiden). Morsomt å se en oppskrift på Nasi på en norsk blogg. Hvor har du vært og lært dette?

Jeg håper forresten guttene dine er flittige brukere av bloggen. Litt av et privilegium, de kan jo få mors søndagsmiddag selv om de ikke er hjemme! :D

Unknown sa...

Hei mamma, jeg skal lage denne til Elin og meg i ettermiddag :) God helg! -David