søndag 12. januar 2014

Pytt i panne





En favorittoppskrift fra boken Mat utgitt av ICA (1998) og Orion Forlag AS (1999)


5 poteter
1 rød paprika
1 gul paprika
1/2 kinakål
1 rød løk
300 g falukorv
1 chorizopølse
(salt og pepper)
1 ss basilikum, hakket


Skrell og skjær potetene i terninger. Skyll, ta ut frøene og skjær paprikaen i terninger. Skyll og strimle kinakålen. Skrell  og hakk løken. Trekk skinnet av falukorven og skjær i terninger. Skjær chorizo i skiver.
Smelt matfett i en stekepanne. Fres poteter og grønnsaker noen minutter på middels varme. Tilsett pølsene og la det fres ca 5 minutter.
Krydre evt med salt og pepper. Dryss basilikum over.
Server pytten rett fra pannen med brød og ost.


Mamma Berits tips:
Jeg forkoker potetene (i terninger) i ca 5 minutter, så går det fortere å steke.
Kinakål kan byttes mor squash, sukkererter eller annen grønn grønnsak......eller bruk i tillegg.
Jeg dropper basilikum.
Timian som krydder til grønnsaker er alltid godt.
Det går utmerket å servere pytten på tradisjonelt vis med stekt egg og syltede rødbeter :)
.





1 kommentar:

lise sa...

det så godt ut :D