søndag 8. desember 2013

Safrandrømmer

Deilige kaker til jul!




1/2 pose safran à 0,5 g
1 tsk sprit eller vann om du er av den sorten
50 g smør
2 dl sukker
1 msk vaniljesukker
1 dl nøytral matolje, f.eks. raps
2 dl hvetemel
1 tsk hornssalt

Knus safran med litt sukker i en mortel og hell over spriten. La det gjerne stå i 10 min. 
Pisk smør, sukker, vaniljesukker og safran.
Tilsett litt olje av gangen.
Bland mel og hornsalt. Bland alt til en smidig deig.
Rull kuler og legg på bakeplate.
Stekes ved 150 ° i 12-15 min. De skal ikke få farge.

2 kommentarer:

Anonym sa...

1/2 dl hvetemel er nokk.

Anonym sa...

1/2 dl olje mente jeg.
Vi prøvde med 2 dl ( dobbel sats ) og det var veldig vanskelig å steike.