søndag 2. september 2007

Mammas Kanelbullar
















50 g jäst för söta degar
150 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl strösocker
14 – 15 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
1 msk mald kanel

Garnering:
1 uppvispat ägg
pärlsocker

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret.
Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°.
Häll degspadet över jästen, rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt salt, socker, och nästan allt mjöl.
Arbeta degen tills den blir blank och smidig.
Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Arbeta degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i två delar
och kavla ut dem till rektanglar, ca 30x45 cm.
Fördela fyllningen på rektanglarna.
Rulla i hop och skär i skivor. Lägg dem på plåtar
med bakplåtspapper.
Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min.
Låt svalna på galler under bakduk.
Det blir ca 40 st bullar av detta recept.

2 kommentarer:

Berit sa...

Receptet är på svenska eftersom Mammas bullar - antingen det är kanel eller kött - är ett uttryck som hör hemma i Sverige, och så var det ju där jag lärde mig baka av min mamma.
Mamma Berit

David sa...

Tjena mamma! Hemskt goda bullar :-) Precis vad jag vill ha just nu.. Kommer nog skicka några receptönskan! Hejhej -D