torsdag 13. september 2007

Tomatbrød med parmesan

En "vinnende" oppskrift. Perfekt til picnickurven!

25 g gjær
1 dl lunken melk
75 g Kesam
1 egg
5 dl hvetemel
1/2 ts salt
50 g smør
30 g revet parmesan
1/2 ts oregano
3 faste tomater

Rør ut gjæren i den lunkne melken.
Rør i Kesam og egg.
Tilsett salt og hvetemel.
La deigen heve i 30 minutter.
Skrell tomatene gjennom å dyppe dem i kokende vann og dra av skallet. Skjær dem i små biter.
Kjevle ut deigen til en rektangel.
Smør på smør og strø deretter over tomater, parmesan og oregano.
Rull sammen og skjær i ca 18 biter. Legg bitene med den skårne siden opp med litt avstand fra hverandre på en plate.
La brødet heve seg i 30 minutter.
Pensle med litt egg og strø på oregano.
Stek i 20 minutter ved 200 grader.

1 kommentar:

Berit sa...

David etterlyste flere vinneroppskrifter, og her kommer en. Denne ga en reise til Spania sammen med Norsk Ukeblad og Gartnerhallen som reisefølge.