Til 25 stk lussekatter:
125 g smør
3 dl H-melk
1 pakke safran (0,5 gram)
50 gram gjær
1,5 dl sukker
0,5 ts salt
1 egg
ca 1 liter hvetemel
Til pensling og dekorasjon:
1 egg
rosiner
Finfordel gjær i en bolle. Ha i sukker og salt. Rør til dette er flytende. Ha i safran, og deretter egget. Smelt smør og ha i melken. Varm til fingervarmt, 37 grader, og hell dette over i bollen.Bland forsiktig i melet litt av gangen. Rør lenge - helst med maskin. La deigen være litt klissete ellers blir baksten tørr. Legg plastikkfolie over bollen, og la stå lunt i 1 time.
Ta deigen på benken, kna og del i 5 biter. Del hver bit i fem biter. Rull til ca 2 dm lange ruller og snurr dem til lussekatter eller den fasong du vil (eller den fasong det blir!). Legg under bakeduk og la dem heve i 45 minutter.
Sett ovnen på 250 grader. Pensle lussekatterna med pisket egg, og putt en rosin i hver ende. Stek 5-8 minutter.
1 kommentar:
Den beste oppskriften jeg har prøvt. Agneta som jeg har fått oppskriften fra er listmamma på Yahoolista "Quiltsnack". Vi snakker da ikke bare om quilting!
Legg inn en kommentar