mandag 5. november 2007

Pepperkaker



Ca 250 stk
300 g smør
5 dl sukker
1 dl sirup
2 dl vann
1 ss malt ingefær
2 ss malt kanel
1 ss malt nellik
2 ts malt kardemomme
1 ss natron
1 ½ l (ca 900g) hvetemel

Rør smør, sukker og sirup. Tilsett vann, krydder og natron. Tilsett mel til en smidig deig. La deigen hvile i plastikkfolie over natten i kjøleskap.
Kjevle ut deigen tynt, og stikk ut kaker.
Stek kakene i midten av ovnen i ca 5 minutter ved 225 grader.

2 kommentarer:

Berit sa...

Oppskriften kommer fra Vår Kok Bok og heter Tant Harriets pepparkakor.
Disse pepperkakene kan kjevles meget tynt, og smaken er mmmmmmm!

älskar sött sa...

Vilka underbara saker du gjort i din butik! Helt underbara...kram Malin