onsdag 2. mars 2011

SEMLOR

50 g gjær
150 g smør
5 dl melk
1 ts salt
1 dl sukker
1 ts kardemomme
1 egg
14-15 dl hvetemel
Fyll:
200 g mandelmasse
pisket krem
melis

Smelt smøret, og hell i melken. Varm til 37 grader. Smuldre gjær i en bakebolle og hell over melken. Bland i egg og sukker, kardemomme og salt. Bland i mel.
La heve i ca 30 min.
Rull boller og la heve i ca 30 min til. Pensle med vispet egg. Stek i 225 grader i 8-12 min avhengig av hvor store boller du har laget.

Riv mandelmassen. Skjær av et lokk på bollen og skrap ut innmaten. Bland innmaten med mandelmassen. Legg dette tilbake i bollen, en klatt krem, legg på lokket og sikt melis på toppen.

Smaker best severt i en dyp tallerken med varm melk!

lørdag 22. mai 2010

RABARBRAKAKE


Til formen:
50 g margarin
3/4 dl brun farin
3 - 4 dl cm-tykke rabarbrabiter

Kaken:
125 g margarin
2 dl sukker
3 egg
3 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
3/4 dl vann


Smør en rund form (ca 2 liter) og strø over brun farin.
Legg et lag rabarbrabiter over farinen.
Rør margarin og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene ett i gangen.
Rør med melet blandet med bakepulver vekselvis med vannet.
Ha røren i formen over rabarbrabitene.

Stek kaken ved 175 grader i 30 - 40 minutter.
La kaken stå en liten stund i formen før den vendes.
Server med mykrørt vaniljeis! Mums!

torsdag 24. september 2009

EPLEKAKE



Form: 1 ½ liter
125 g margarin
1 ½ dl sukker
2 egg
2 ½ dl (150 g) hvetemel
½ ts bakepulver
2 ss fløte, rømme eller melk
500 g epler
sukker og kanel

Smelt margarinen, la det kjølne litt og rør det med sukkeret.
Tilsett ett egg av gangen.
Bland bakepulveret i melet, og rør ned dette ned vekselsvis med fløten.
Ha røren i smurt og strødd form.
Skrell eplene og skjær dem i båter. Stikk dem ned i røren.
Strø over sukker og kanel.
Stek ved 200 grader i ca 30 minutter.
Pisket krem eller is til er mums!

RULLEKAKE












3 egg
1 ½ dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl syltetøy

Legg ett bakepapir i langpannen.
Pisk egg og sukker.
Rør ned melet blandet medbakepulver.
Ha røren oppå bakepapiret i formen.
Stek kaken i midten av ovnen i 250 grader i ca 5 minutter.
Strø litt sukker over den ferdige kaken og snu den over på et stykke matpapir.
Dra av bakepapiret som kaken er stekt på.
Smør syltetøy i et tynt lag over hele den varme kake og rull den sammen.
Godt også å blande syltetøyet med litt pisket krem og noen friske bær i tillegg!

tirsdag 28. april 2009

Mammas Salsa


Godt til taco, kyllingfilet og mye annet!

2 modne avocado i små terninger

1 mango i små terninger
1/2 rød løk, finhakket
1 ss sitronsaft
salt og pepper

Guacamole



2 modne avocado
2 ss sitronsaft
1 fedd hvitløk
ca ½ ts salt