fredag 20. juli 2012
Gifflar/Horn
Fina smörgåsgifflar 24 st
Ugnstemperatur 225 gr.
dl= deciliter
tsk=tesked
50 g jäst
1 dl vatten
1 1/2 dl grädde
1 ägg
1 tsk salt
ca 9 dl vetemjöl
150 g mjukt smör
Till pensling : ägg
Smula jästen i degbunken och lös upp den i lite av vattnet.
Häll i resten av vattnet, grädde, ägg, salt och nästan allt mjölet.
Arbeta in det mjuka smöret så snabbt som möjligt. Låt degen vila
på sval plats ca 1 timme.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre delar.
Rulla dem till runda bullar. Kavla ut bullarna till runda kakor.
Skär eller sporra ut 8 trekanter ur varje kaka och rulla i hop dem till gifflar.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper på och låt jäsa ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugn, 225 gr ca 10 minuter.
Låt svalna på galler, under en bakduk.
Lycka till!
Denne fantastiske oppskriften kommer fra min gode venninne Desiree i Årjäng.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar