fredag 20. juli 2012

Gifflar/Horn


Fina smörgåsgifflar 24 st
 Ugnstemperatur 225 gr.
 dl= deciliter
 tsk=tesked

50 g jäst
 1 dl vatten
 1 1/2 dl grädde
 1 ägg
 1 tsk salt
 ca 9 dl vetemjöl
 150 g mjukt smör
 Till pensling : ägg

Smula jästen i degbunken och lös upp den i lite av vattnet.
Häll i resten av vattnet, grädde, ägg, salt och nästan allt mjölet.
 Arbeta in det mjuka smöret så snabbt som möjligt. Låt degen vila
 på sval plats ca 1 timme.
 Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre delar.
Rulla dem till runda bullar. Kavla ut bullarna till runda kakor.
 Skär eller sporra ut 8 trekanter ur varje kaka och rulla i hop dem till gifflar.
 Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper på och låt jäsa ca 30 minuter.
 Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugn, 225 gr ca 10 minuter.
 Låt svalna på galler, under en bakduk.

Lycka till!

Denne fantastiske oppskriften kommer fra min gode venninne Desiree i Årjäng.

Ingen kommentarer: