400 g köttfärs
0,75 dl ströbröd (griljermel)
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, malen
2 msk gul lök, finhackad
1 st ägg
0,75 dl ströbröd (griljermel)
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, malen
2 msk gul lök, finhackad
1 st ägg
smör, att steka i
1. Blanda ströbrödet och mjölken. Låt svälla minst 10 min.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en smidig färs.
3. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till köttbullar. Lägg köttbullarna på en vattensköljd skärbräda.
4. Bryn dem, några i taget i smör. Skaka stekpannan så att köttbullarna blir jämnt brynta. Minska värmen och efterstek utan lock i 3-5 min. Skaka då och då.
2 kommentarer:
Tilberedningen av mammas köttbullar sitter vel egentlig i fingrene, men dette er en god oppskrift. La kjæresten prøve seg på denne om dere tør!
Jeg liker denne bloggen veldig godt, og idag blir det stuvade makaroner med falunkorv til middag her hos oss!!
Klem
Legg inn en kommentar